همشهری آنلاین- ثریا روزبهانی: نام کوچه جی برگرفته از جی» که نام قدیم اصفهان است و طبق عقل نوشته تو امامزاده معصوم(ع) قدمتش به ۵۰۰ سال قبل می رسد. این محدوده به خیال درخت های سر به فلک کشیده اش که از نهر فیروزآباد سیراب می شد، اغلب گواه و باصفا بود. به همین اندیشه مردم که برای زیارت بوسیله امامزاده حسن(ع) و امام زاده امام(ع) می رفتند، سوار گاری و درشکه شده و از خیابان قزوین برای تفریح بوسیله این محدوده سرسبز و زیبا که فاصله اش کمتر از هزار متر بود، می آمدند. بعدها داخل این گندمزارها،  پادگان جی مخلوق شد.

دور قنات، پاتوق اهالی

به گفته غلام فشکی» یکی از ساکنان قدیمی محله امامزاده عبدالله(ع) پرگیر امامزاده، به سمت خیابان برداران فلاح، بیشتر مزارع کشت و فقط چند کارخانه با فاصله های زیاد باریک شده حیات. او درباره تاریخچه این خیابان می گوید: آن زمان وسیله نقلیه دیگری داخل خیابان کوچک حیات نداشت و اهالی اغلب با چرخه خواه پرداخت یک یا دو زار به درشکه چی رفت و آمد می کردند. خیابان سی متری جی و مکان فعلی پادگان و همچنین زمین های زمینی اطرافش پاتوق کبیر های نگرش حیات. پادگان قبلا حصار نداشت و اهالی از تو صحن رفت و آمد داشتند. سربازهای پادگان معمولا با خنده و متلک ما را بوسیله حزن نشان می دادند و می گفتند: آدم، آدم». از طرف دیگر، انتهای پادگان، قناتی بود داشت که جوانان و بچه های محله بیشتر اوقات برای بازی هایی متشابه الک دولک و هفت سنگ دور آن جمع می شدند.»

مظفر امیری» را اهالی به مرحمت می شناسد چرا که این بی نظیر فعالیت و اقدامات عمرانی خیرخواهانه بسیاری از جمله ساخت چند مکتب داخل خیابان جی ایفا داده است. سمیه رئوفی» از ساکنان این محله می گوید: آن زمان درگاه امامزاده عبدالله (ع)، سایه درختان پادگان جی، پارک رضوان (بابائیان سابق) و سینما جی» تنها تفرجگاه خانواده های این محله بود. سال ۱۳۵۷ و دوران انقلاب، این محله به خاطر پادگان جی و بوسیله دلیل به آتش کشیدنش بیشتر شناخته شد.»

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها